"Сирли тун" ширинлиги
жума, 2015 Апрел 03 Лола Хакимова
Керакли масаллиқлар:
1. Тухум - 8 дона.
2. Шакар - 3 стакан.
3. Писта ёғи - 300 гр.
4. Чой содаси - 1 чой қошиқ + уксус.
5. Разрихлител - 1 пачка.
6. Какао - 3-4 ош қошиқ.
7. Ун - 5 стакан.
8. Сметана - 600 гр.
Крем учун:
9. Қуюлтирилган сут - 1 банка.
10. "Шедрое лето" маргарини - 250 гр.
Глазур учун:
11. Қаттиқ шоколад плиткаси - 1 дона.
12. "Шедрое лето" маргарини - 2 ош қошиқ.
Тайёрланиши:
Крем: Уй ҳароратида эриган маргаринга қуюлтирилган сутни қўшиб, миксерда аралаштирамиз.
Глазур: 1 дона қора плитка сув ваннасида эритилиб маргарин қўшилади.
8 дона тухум шакар билан миксерда аралаштирилади. 600 гр. сметана, чой сода - уксус, разрихлител алоҳида идишда аралаштирилиб, тухумли массага қўшилиб, аралаштиришда давом эттирилади. Унга яна 300 гр. салат ёғи, какао ва 5 стакан ун қўшилиб, аралаштиришда давом эттирилади.
Тайёр масса 2 га бўлинади, ва духовка листига қоғоз тўшаб, устига солинади. Сўнг, олдиндан қиздирилган духовкада пиширилади.
Пишган коржлар крем ёрдамида ёпиштирилади. Устига крем суртилади. Глазурда устига безак берилади.
Ёқимли иштаҳа!
Ижтимоий тармоқларда дўстларингизга тавсия этинг